Du har med all säkerhet hört ordet som står skrivet här ovanför förut. Vardagsmotion, detta eviga tjat om vardagsmotion kan tyckas. Men faktum är att det är en stor fördel att ha det ordet i åtanke i din vardag.

Okej, låt oss inte överdriva betydelsen av att ta trapporna istället för hissen, eller att gå till jobbet istället för att ta bilen. För de flesta är det nödvändigt med någon form av övrig motion också för att skapa ett sunt och hälsosamt leverne. Men för att använda en sliten klyscha – många bäckar små.

Säg att du har två kilometer till jobbet och går till och från varje dag. Det blir fyra kilometer varje dag, två mil varje vecka och åtta mil per månad! När vi slår ut det på ett år så kommer du att ha promenerat uppemot 70 mil – det är en bra bit det. Tänk då om du istället kört dessa 70 mil istället, dels så hade du inte fått någon motion alls och dels så hade du inte sparat de kostnader det innebär att köra de 70 milen.

Detta går förstås att applicera på alla varianter av vardagsmotion, ett visst antal trappsteg eller liknande. Som sagt, många bäckar små.

Rekommenderade artiklar