Träning i vatten är en mycket bra träningsform för kroppen. Det kan vara rejält jobbigt, men träning i varmt vatten är en behaglig form för musklerna.

På flera ställen i Uppsala finns möjlighet för dig att träna i bassänger med varmt vatten. Om du tycker vanlig träning är jobbig och om du lätt får ont i dina muskler kan det vara mycket skönt att istället träna i vatten. Träningen blir mycket all-round och du kan enkelt träna många olika muskelgrupper i varje pass.

Det är väldigt vanligt att man tar tillfället i akt och tränar i vatten när man är utomlands. På många resorts anordnas vattengymnastik för besökande turister. Vi vill slå ett slag för att fortsätta denna allsidiga träning även då man återvänder till Uppsala och vardagen startar.

Uppsala gymnastikförening

 
Om du känner att du skulle vilja prova på att träna din kropp i vatten kan du kontakta Uppsala gymnastikförening. Du kan besöka deras hemsida genom att följa denna länk. Vattengympan arrangeras i Fyrishov och det är viktigt att kontakta föreningen i god tid eftersom det enbart finns ett begränsat antal platser. Du som har problem med dina leder och muskler kommer att upptäcka att vattengympa är ett mycket bra sätt för dig att träna.

Uppsala gymnastikförening arrangerar ocskå många andra former av gruppträningar. Här kan du också träna Pilates och Seniorgympa.