Annonssidor i tidningar och på internet är proppfulla av reklam för hälsoprodukter. Men du behöver inte ”springa benen av dig” för att hitta det viktigaste kroppen behöver. Du har det närmare än du kan tänka dig.

VattenFör det är faktiskt vatten, rent vatten, som är ditt primära läkemedel. Vår hjärna består faktiskt av 85% vatten. Då gäller det att fylla på när du är törstig. Vattenbrist leder till uttorkning med bland annat huvudvärk som resultat.

Rent dricksvatten är basen för kroppens behov. Då bör du också se till att det verkligen är rent och inte innehåller skadliga ämnen. Rätt vatten att dricka är sötvatten utan föroreningar. Ett filter kan hjälpa ditt kranvatten att bli rent och gott. Det kan du hitta hos flera olika företag. Ett bra järnfilter hjälper dig att få rent vatten. Se till att du faktiskt får den hjälp du behöver innan du väljer att installera något. Det kan vara bra att ta kontakt med ett vattenreningsföretag innan du börjar experimentera med olika filter på eget bevåg.

Med förorenat vatten kommer många konsekvenser

Även om det låter banalt med diarré orsakat av förorenat vatten kan detta leda till livshotande tillstånd. Så var mån om vad du dricker. Kaliumpermanganat är ett oxiderande ämne vilket ingår i filter och som där dödar bakterier. Om det är ett sådant filter som behövs för ditt vatten är detta en god investering för att din kropp skall få det bästa vatten som den behöver.

Alla vet att temperaturen i kroppen ligger runt cirka 37 grader. För att det skall förbli så behöver vi vatten. Då du arbetar eller sportar svettas du och kroppen förlorar vätska. Man behöver dricka för att hålla vätskebalansen. Genomsnittligt förlorar kroppen 2,5 liter per dygn. Alla kroppens organ är beroende av vatten. Levern, njurarna, matsmältningen och till och med dina leder behöver vätska. Till och med syretillförseln till cellerna och blodcirkulationen är beroende av vätska.

Rekommenderade artiklar