Snart är det valborgsmässoafton och våren närmar sig med stormsteg. På några platser i vårt avlånga land har vårlökarna börjat titta fram. När det är vår är det som allt liv föds på nytt, även vi människor. Vi har under vinterhalvåret gömt oss i stora kläder och det är nu först, när det blir vår, som vi börjar komma fram och visa oss mer. Därför är det inte förrän nu, när ljuset är på väg tillbaka och vi tar av oss våra bylsiga kläder som vi märker att hud och hår kanske inte gläser längre som det bör.

Januari och februari är årets torraste månader och därför behöver vi under dessa månader skänka extra omtanke, och framförallt fukt till våran hud och vårt hår. För att få bukt på håret kan det vara bra att gå till frisören för att klippa bort kluvna hårtoppar och kanske bättra på färgen för att få mer glans och liv. Prata med din frisör om hur hon tycker att kvalitén på ditt hår är och vad hon rekommenderar att du ska göra för att vårda det på bästa sätt. En inpackning eller hårkur kan vara bra att välja till på salongen för att ge lite extra kärlek till håret.

Troligtvis kommer frisören att ge råd om att köpa bra hårvårdsprodukter att använda hemma. Både schampo, balsam och hårinpackning gör mycket för att håret ska hålla sig friskt och fräscht. Men att köpa alla produkterna hos frisören kan bli en ekonomisk fråga för många och det är inte alltid att man känner att man kan unna sig det. Då kan ett bra tips vara att köpa dina hårvårdsprodukter på en onlinebutik istället. Idag finns många stora och bra webbshoppar som säljer bra hårvårdsprodukter, likvärdiga de som finns hos frisören, till riktigt bra priser. Här kan du hitta hårvårdsproduker just för dig.

Har du inte råd att gå till frisören finns det enkla saker du kan göra hemma för att ge ditt hår nytt liv och lyster. En ska kan vara att färga håret själv. Har du sedan tidigare en nyans du gillat och bara tycker att håret har utväxt och ser livlöst ut kan du enkelt färga håret själv. Idag finns bra hårfärger och toningar att köpa online som är betydligt billigare än om du skulle köpa dem hos en frisör. På detta sätt får du produkterna direkt hem i brevlådan. Om du ändå beställer färg skulle jag rekommendera att köpa med schampo och balsam också, för just färgat hår, för att bevara färg och lyster längre. Här hittar du tips på bra hårfärg online.

Rekommenderade artiklar