Att röra på sig är viktigt för välbefinnandet. Du blir också mer aktiv om du känner dig bekväm under träningen – därför är det viktigt att ha rätt kläder på sig. Det gör träningen roligare och det gör det dessutom enklare att nå dina mål.

kvinna i träningskläder

Viktigt med rätt sport-bh

Om du är kvinna är det viktigt att du får det stöd du behöver – det gäller särskilt om du har en stor byst. Om du har en dålig sport-bh kommer det att bli jobbigare för din rygg. Det känns också obekvämt om bysten inte hålls på plats ordentligt. Använder du stora storlekar kan det vara svårt att hitta rätt sport-bh i vanliga butiker. Du beställer med fördel från en välsorterad internetbutik istället.

Funktionskläder

Alla dina träningskläder, inklusive underkläderna, bör vara tillverkade av funktionsmaterial. Bomull är inte ett bra val för träningskläder då det snabbt blir blött av svett och tar lång tid att torka. Träningskläder gjorda av material som andas är betydligt bättre val. De leder svetten bort från din kropp och gör att den avdunstar. Du blir inte lika blöt och därmed inte lika kall.

Samma gäller för sockarna; det är viktigt att de transporterar svett från huden då det motverkar skavsår. Skoval beror på vad du ska göra. Vid löpning behöver du löparskor medan ett par vanliga tennisskor kan funka bra om du bara ska lyfta på gymmet.

I Form har en guide till löpkläder som funkar lika bra för andra sporter.

Rekommenderade artiklar