Perfekt hud är faktiskt något väldigt ovanligt. Många av oss har ett eller annat problem vi behöver hantera och en del av dessa är vanligare än andra. Här tittar vi på några av de vanligaste och vad som kan göras åt dem.

Akne

Akne är väldigt vanligt i tonåren, speciellt bland pojkar. Men det är inte ovanligt att vuxna också drabbas. Vissa former av akne går inte att undvika då hormoner, hudtyp och även ärftlighet spelar en roll i detta. Att undvika produkter som innehåller oljor och annat fett kan åtminstone förhindra att symptomen bli värre. Vid allvarliga fall kan man kontakta vårdcentralen.

Oönskad hårväxt

Oönskad hårväxt är också något rätt så vanligt. Majoriteten av kvinnor kommer att uppleva detta efter 40-50 årsåldern. Men somliga får sådan hårväxt betydligt tidigare. Många tar till pincetten för att avlägsna både det ena och det andra håret i ansiktet men det är inget hudexperter rekommenderar idag. Det finns dock mer avancerade metoder som kan ge mycket bra resultat. Medan många upplever oönskad hårväxt i ansiktet kan det lika gärna dyka upp på andra håll, exempelvis ryggen.

Eksem

Eksem är något som kan uppstå när huden blir inflammerad. Symptomen inkluderar torrhet, rodnad och klåda. Det finns flera olika typer av eksem och de har alla sina orsaker. Torr hud är en av dessa orsaker och är då något man kan motverka genom att vara noga med att återfukta huden regelbundet. Den vanligaste formen av eksem bland vuxna idag är mjälleksem, vilken tenderar gå över av sig själv efter ett par veckor.

Rekommenderade artiklar