Även om du redan har en pågående prenumeration på ett gym i din närhet, kan ibland olika anledningar dyka upp som ger dig förhinder i ditt annars inrutade träningsschema. En lösning för att undvika att träningstillfället faller bort helt och för vissa även ett alternativ till det kommersiella gymmet, skulle kunna vara ett litet men ack så effektivt hemmagym.

Medicinbollen

Medicinboll och kettlebellDetta redskap tillverkat för lättare styrketräning, med fokus på balans och smidighet, ger dig en möjlighet till en uppsjö av övningar och kan i de flesta fall göras lättare eller tuffare beroende på hur bollen ligger i förhållande till kroppen. Medicinbollen är numera även ett vanligt förekommande fenomen inom pilates och yoga och finns att tillgå i en rad olika storlekar och tyngdklasser. Varianter med handtag eller rep kallas ”powerballs” och övningar med dessa sker genom rotationer runt kroppen.

Kettlebells

En viss serie av vikter i järn eller stål, liknande en kanonkula med ett handtag heter Kettlebells. De används på ett liknande sätt som vid övningar med en powerball, men är att föredra om man letar efter ett redskap med tyngre vikt.

På bilden till höger kan ni se en man tränandes med en medicinboll och tittar ni rakt under honom, är det svarta föremål ni finner med blicken en kettlebell.

Smidigt att handla

Träningsutrustningen i texten samt mycket, mycket mer, hittar ni på gymkompaniet.se, som har ett gediget utbud av allt man kan tänka sig rörande träning. Om ni dessutom vill få ett bättre pris på de varor du planerar beställa (och vem vill inte det?), kan ni först surfa in på rabbaterat.nu för att på så vis ta del av alla bra rabatter på sidan. Sök bara efter ”träning” så kommer i skrivande stund två erbjudanden upp från Gymkompaniet och ett flertal andra sidor.

Rekommenderade artiklar