Att det har börjat snöa och blivit kallt är ingen ursäkt för att sluta träna och sluta ta hand om sig själv. 

Brukar du jobba eller gå promenader? Det kan du fortfarande göra. Tänk på att klä dig i flera lager och kom ihåg att även om det känns kallt när du först kommer till spåret så jobbar du snabbt upp värmen när fötterna börjar röra på sig.

Undvik bomull när du ska träna. Bomull håller inte bort fukten vilket gör att när du svettas kommer svetten göra plagget blött och blöt plagg på vintern är inte skönt. Man kan till och med bli sjuk om man inte byter om.

Satsa hellre på funktionsmaterial som transporterar bort fukten och håller kroppen varm samtidigt som det andas.

Utanpå detta kan man istället en varmare tröja eller en skaljacka som håller borta vind och vatten. Är det väldigt kallt kan man lägga på mer kläder under jackan och ovanpå löpartightsen.

En annan träningsform är så klart att åka ut i skidspåret eller ta med brädan till backen. Det tränar hela kroppen och man får samtidigt träna precisionen och ha roligt.

Vill man inget hellre än att vara inomhus så satsar man på skivstång och hantlar. Träna upp musklerna ordentligt och införskaffa ett löpband eller crosstrainer så konditionen inte blir lidande.

Det finns också enkla till mer avancerade träningsvideos som man kan följa. Då kan man välja program efter sin egen nivå och den typ av träning som man själv gillar och trivs med. Låt hela familjen vara med och hoppa framför teven!

Rekommenderade artiklar