Håret är en viktig del av vårt utseende. Det ramar in ansiktet och bidrar till vår naturliga färgpalett. Ofta känner vi oss lite extra vackra efter ett frisörbesök eller när håret är nystylat. Grunden för ett vackert hår är också att det är friskt och välvårdat. Det börjar med din livsstil, inklusive faktorer som kost, hälsa och stress. Men beror även på hur din dagliga hårvårdsrutin ser ut.

Hårvård efter hårtyp

Hur du tar hand om ditt hår och med vilka produkter bestäms till en del av din hårtyp. Dessa kan delas in i bland annat torr, tunn, fin/nordisk, tjock, lockig, medelhavstyp eller afro. Schampo, balsam och stylingprodukter bör vara anpassade efter respektive typ. Hårvårdsritualen inkluderar tvätt ett par gånger i veckan samt gärna djupverkande mask då och då. Komplettera med att borsta varsamt och massera hårbottnen.

Nya möjligheter med styling

Både i vardagen och till fest är det roligt att experimentera med frisyrer och uppsättningar. Det kan vara allt från den klassiska hästsvansen till glamorösa lockar eller en avancerad svinrygg. Ett tips för att lyfta frisyren det där lilla extra är att fylla ut den med löshår av hög kvalitet, som tillför volym, längd och uttryck. Löshår hittar du bland annat hos den specialiserade onlinebutiken Pozehair.se.

Rekommenderade artiklar