Det är viktigt att du tar hand om dig och din hälsa, det gäller kost såväl som motion. Det är däremot lättare sagt än gjort och det finns många saker att tänka på. Det finns gott om hjälpmedel du kan använda dig av och ett av de bästa sådana kan vara din mobiltelefon.

Bra att tänka på

App-hysterin har knappast undgått någon. För de flesta innebär en app ytterligare ett sätt att hålla kontakt med människor, eller att underhålla sig själv med något roligt spel till exempel. Appar kan dock fylla viktigare funktioner än så. Idag finns det nämligen ett riktigt stort utbud av hälsoappar som hjälper dig leva ett hälsosammare liv. De flesta kostar heller ingenting att ladda ned. När du använder din mobiltelefon, exempelvis när du motionerar, finns det så klart alltid en risk att någonting tråkigt händer med den. Då är det bra med ett tåligt skal. Du kan också göra det mer bekvämt att bära runt på mobiltelefonen när du rör på dig, ett sportarmband till mobilen kan vara en bra investering.

Appar för att uppnå en bättre hälsa

Här finns några appar listade som du särskilt bör hålla ett öga på. Runkeeper är till exempel en träningsapp som låter dig hålla koll på din egen motion. Den använder din telefons GPS-system för att mäta distans och räknar även ut tiden åt dig såväl som förbrända kalorier. Du kan enkelt spara dina rundor för att kunna jämföra. Man ska inte glömma bort den mentala hälsan. Mindfullness – lugn och lycklig är en app, skapad av en legitimerad psykolog, som hjälper dig att varva ned och uppskatta vardagen. Glöm inte heller kosten som utgör en viktig del och även här finns en app som kan hjälpa dig lyckas i köket. Kokaihop är en sorts receptapp som ger dig nyttiga recept snabbt och enkelt – perfekt för dig som har problem att komma på spännande och nyttiga rätter.

Rekommenderade artiklar