Det är viktigt att ta hand om alla delar av kroppen och huden är inget undantag. Huden är kroppens största organ och mår du inte bra är det här tecknen på detta brukar dyka upp i form av acne, pormaskar eller torrhet.

Ta hand om din hy

Ett par saker du kan göra som inte kräver olika produkter eller behandlingar är att träna. Träning gör att din hy ser friskare och bättre ut. Samtidigt som träningen för med sig andra positiva effekter på ditt välmående. Om du röker bör du sluta med det på en gång. Rökning är inte alls bra för hyn. När du väl har börjat träna och slutat röka om du gör det är det en god idé att komplettera det med produkter anpassade för din hudtyp. Får du ofta finnar och känns huden oljig? Då har du fet hy. Är huden däremot ofta torr och fnasig, ja då har du en torr hudtyp. Vissa har en känslig hy och får lätt utslag. Dessa behöver då produkter för en känslig hy.

Det finns ett stort antal olika produkter men det som alla behöver är en bra och stark solskyddskräm Att skydda huden från solen är viktigt. Sedan är en mild och väldoftande fuktighetskräm en bra investering. Ansiktsrengöring behövs också för den som använder smink, då det inte är bra att lämna detta på.

Ät rätt

Man bör heller inte underskatta vikten av att äta rätt. Ät en varierad kost med mycket frukt och grönsaker och undvik fet mat. Då kommer du snart att se resultat.

Rekommenderade artiklar