En hudvårdsrutin är något väldigt personligt och något du behöver starta själv. Andra kan ge dig tips om produkter men du kommer alltid att behöva hitta det som fungerar bäst för just din hud. En bra hudvårdsrutin kan göra underverk om du bara ser till att hålla dig till den på lång sikt. Men först gäller det ju att veta vilka steg som är involverad.

Rengöring

Rengöringen är ett av de allra viktigaste delarna av en bra hudvårdsrutin och praktiskt taget allt annat är beroende av hur väl du sköter detta steg. Som med allt annat inom hudvård är det viktigt att du hittar den rengöring som fungerar bäst för just din hud, och det finns många bra produkter att välja mellan idag.

Peeling

En peeling är inte något du bör använda varje dag. Beroende på din hudtyp kan det vara något du använder endast varannan vecka eller upp till två gånger i veckan. Känslig hud bör du vara väldigt försiktig när du peelar. Riktigt fet hy kan dock dra fördel av peeling oftare än mer normal hy.

Ansiktsvatten

Ansiktsvatten har som uppgift att återfukta huden, men också att återställa det rätta pH-värdet. Detta för att vatten faktiskt torkar ut huden och behöver andra fuktleverering efter den kommit i kontakt med mycket vatten.

Serum

Ett serum appliceras bäst på huden medan den fortfarande är fuktig då det är enklare för serumet att tränga in djupt i huden där den får bäst effekt. Och det finns en rad olika sorts serum så du kan identifiera vad just din hud behöver lite mer av och anpassa produkten efter det.

Krämer

Dag- och nattkrämer är något alla säker har hört om och det är något som också återfuktar huden ordentligt. Som namnen antyder är dagkräm något du använder på morgonen och nattkrämen applicerar du innan du lägger dig. Använd gärna dagkräm med solskydd så riskerar du inte att ta lika mycket skada från solen även om du är ute hela dagen.

 

Rekommenderade artiklar