Hälsa är lika hett som alltid. Detta ämne har seglat upp bland de populäraste på nätet och i tidningshyllan under de senaste åren och vi verkar inte kunna få nog av hälsa och välmående.

health online

Kanske säger det någonting om vår samtid, att vi idag är så stressade att vi ständigt suktar efter sätt att må lite bättre. Bli lite mer avslappnade. För många innebär detta en ny form av stress som läggs till den redan befintliga, men för många andra kan det vara räddningen från att rusa rakt in i den där berömda väggen.

När vi idag tillbringar allt mer av vår tid på nätet innebär det förstås också att vi söker allt mer som hälsa på nätet. Här finns en hel djungel av sidor och produkter, den ena lovar mer fantastiska resultat än den andra. Då kan det vara viktigt att tänka efter först. Den bästa grundregeln är alltid, i alla situationer, att låter det för bra för att vara sant, så är det antagligen inte sant heller. Att vara skeptisk har allt mer blivit ett nödvändigt ont. Men det finns förstås sidor som är seriösa. De flesta större sidor som ofta tillhör någon av hälsotidningarna är alltid värda ett besök. En sådan sida är till exempel alltomhalsa.com som varje månad ger ut flera tidningar inom området hälsa och friskvård. Man ger även ut flera specialmagasin varje år.

Om du inte tycker om att läsa om hälsa utan hellre vill ut och träna så finns en uppsjö av appar och träningsprogram till din telefon, surfplatta eller dator. Även här gäller förstås principen att tänka efter först och vara skeptisk men hittar du rätt kan det vara skillnaden mellan att ge upp och att faktiskt lyckas.

Rekommenderade artiklar