En del av er minns kanske den gamla Roxette-låten ”dress for success” som handlar om att klä sig på ett sätt som bäddar för framgång. Denna fras kan kännas lite lätt krystad, men faktum är att det ändå ligger mycket sanning i den. Vare sig det handlar om jobb eller andra situationer ur det vardagliga livet, så finns det mycket att vinna på att klä sig väl. Det utstrålar att du helt enkelt tycker att du är viktig nog för andra att bry sig om och det gör också så att du själv kommer må bättre samt producera bättre resultat. Vi lovar!

Vi förstår att det för vissa kan låta konstigt att de kläder som vi väljer att ta på oss skulle kunna ha en så pass stor inverkan på våra liv och vår vardag. Att nya grymma gymkläder skulle få en att ta i mer på gymmet, eller att snygga slim fit skjortor skulle få bankmännen kring Kungsan att jobba ännu hårdare mot sina mål. Faktum är dock att det ligger till på exakt detta sätt. Om vi är klädda för bättre resultat så tenderar vi även att leverera sådana, mycket för att vi på något vid hamnar i rätt mindset när vi tar på oss passande och fina kläder för respektive uppgift.

Ja, det är faktiskt så att våra kläder påverkar oss betydligt mer än vad man skulle kunna tro när det kommer till vårt humör och välmående. Detta får självklart heller inte övergå i fåfänga, då det även på denna punkt gäller att hitta en balans i livet precis som inom så många andra områden. Vi bedömer dock dessa risker som relativt små och slår därför ännu en gång på stora trumman när det kommer till att klä sig för framgång!

 

Rekommenderade artiklar