Vad har strumpor med hälsa att göra? Mer än man tänker på initialt. Tänk efter om inte även du har haft märken på vristerna efter resåren på strumporna. Märkena innebär att din blodcirkulation blir sämre, fötterna svullnar och dina ben kan kännas tunga.
Det finns träningsstrumpor, skidstrumpor, stödstrumpor med mera. Här hittar du mer om strumpor. Det är lätt att underskatta hur viktiga strumpor är. Med rätt material i strumpan så håller sig fötterna torra även om man svettas. Har man känslig hud så finns bambu som material, materialet som är helt organiskt ska även ha antibakteriella egenskaper.

Träningsstrumpor har bättre passform och resårstickningar som gör att strumporna sitter bra och inte orsakar skavsår. Strumporna för träning andas oftast också bättre än andra strumpor på grund av sin stickning.

Stödstrumpor är bra om du sitter längre perioder på ditt jobb eller sitter på en lång flygning. När man sitter så cirkulerar inte blodet lika bra eftersom vadmuskeln fungerar som en muskulär pump. För att blodet ska kunna transporteras tillbaka till hjärtat så krävs att vaden rör sig vilket den inte gör när man sitter. En stödstrumpa skapar ett tryck i benet som hjälper blodet att cirkulera.

Som du ser så betyder strumporna mer än man tro för vår allmänna hälsa. Nästa gång du köper strumpor, tänk på material, användningsområde och kvalitet.

Rekommenderade artiklar