Man kan äta nyttigt men ända få en avsaknad av viktiga ämnen. Det är inte alls säkert att de viktiga mineralerna och vitaminerna finns i den föda du intar. Som tur är så finns det kosttillskott som man kan ta för att fylla på behovet av vad man saknar och får för lite av genom matintaget. Det finna näringsämnen som är lite viktigare än andra och som du inte bör vara utan.

Brist på magnesium

Något som man kan sakna är magnesium, detta behövs för att få omsättning av kalcium men också producera protein. Du hittar du Innate Magnesium hos greatlife.se både som pulver och kapslar. Om du känner dig trött och sliten så kan magnesiumbrist vara en av anledningarna. Magnesiumet är viktigt för vår hälsa och om vi inte naturligt får i oss detta så är det viktigt att fylla på för att vi ska må bättre. Det kan även lindra oro och ge en lugnande effekt enligt vissa studier.

Brist på vitaminer

Det är två vitaminer som man gärna kan fylla på med och det är B- och D-vitamin. Av B-vitaminet som finns åtta av så är det B12 som vi kanske mest känner till. Den hjälper kroppen med att omvandla den mat vi äter till energi. Det har visats att brist på vitaminet B12 också kan skapa depressioner. B12 finns i föda som ägg, ost och fisk. Men också mjölk och yoghurt. Vi äter kanske mindre kött idag där det också finns B12 vitaminet.

Rekommenderade artiklar