Den som älskar att träna kanske också älskar att vandra i fjällen, på många sätt så är det en rejäl träning och fysisk aktivitet att ge sig ut i den Svenska fjällterrängen. Det kan vara en rejäl utmaning att ge sig ut på en fjällvandring. Välj en dagstur eller ge er ut på en längre vandring, möjligheterna är många.

Kanske fjällvandring är något som skulle passa kompisgänget och utmana varandra. Den Svenska fjällvärlden lockar många varje år att ge sig ut på fjällvandring. Från Treriksröset i norr ända ner till Dalarna så sträcker sig den Svenska fjällkedjan och det finns mycket natur att upptäcka. Det finns både enklare och betydligt tuffare vandringar att välja bland och har man aldrig fjällvandrat tidigare så kanske inte Kebnekaise är det man börjar med.

Vad man bör tänka på om man ska vandra i fjällen för första gången är framförallt att kolla hur vädret blir men också den utrustning som man ska ha med sig. Ett par riktigt sköna vandringsskor är a & o för själv vandringen. Två par skor är bra att packa med sig, riktiga kängor för den tuffa vandringen och några lättar dojor när man slår läger och låter vandringsskorna vila till dagen där på för nästa tuffa trappats. Planera vandringen noggrant och innan ni ger er av så lämna den rutt ni tänkt ta till familj och fjällstationer ni utgår ifrån om något skulle hända.

Rekommenderade artiklar